Locuri de joaca pentru copii Sector 4

In viata copilului jocul are un rol mult mai extins decat cel de relaxare. Prin joc, copilul se dezvolta si de aceea va vom explica in cele ce urmeaza cum ar trebui sa percepeti comportamentul jucaus al copilului si ce jocuri ar trebui sa practicati pentru a il ajuta sa se dezvolte armonios.

Exista o lista de jocuri care trebuie sa se regaseasca printre activitatile de joaca in copilarie si care vor ajuta copilul sa aiba mai multa incredere in fortele proprii, sa ia initiativa si sa aiba o personalitate puternica.

  • Practicarea hobby-urilor si cultivarea pasiunilor;
  • Jocurile interactive: de grup, concursuri, reprezentatii scenice, competitii;
  • Jocurile de rol;
  • Activitatile artistice, muzica, desen, pictura;
  • Jocurile de grup cu jucarii sau fara.

Locuri de joaca pentru copii Sector 4

Nu in ultimul rand jocul are si un rol esential in dezvoltarea fizica a copiilor si contribuie la dezvoltarea abilitatilor motrice, la indemanare, perspicacitate cat si la mers, alergat, pedalat, sarit, etc.

Copilul invata sa isi dezvolte si coordonarea mana ochi dar si dexteritatea atunci cand construieste sau face puzzle-uri.

Jocurile cum ar fi sotronul, coarda sau de-a v-ati ascunselea il pot ajuta sa isi dezvole musculatura, echilibrul, oasele si sa creasca armonios.

Nu exagerati cu un program foarte strict. Sunt si parinti care din dorinta de a tine copilul departe de calculator il implica in foarte multe activitati. Lasati copilului timpul de relaxare necesar si nu ii taiati foarte mult din timpul de joaca.

Pe masura ce copilul creste fiecare joc nou aduce o aptitudine noua. La 18 luni un copil se joaca singur imitand actiuni si exersand aptitudini, explorand si descoperind. Pana la 3 ani, copiii se joaca pana la 90% din timp dar incep sa simta nevoia de a nu se mai juca singuri si de a explora lumea inconjuratoare. Pana la varsta de 5 ani joaca este guvernata de regulile pe care le stie si copilul. Stie unde se poate duce, stie ce trebuie sa faca cu jucariile. Chiar si dezordinea are rolu sau. Copiii vor invata ca trebuie sa faca ordine dupa ce se joaca si ca igiena este foarte importanta.