Loc de joaca copii – reguli de siguranta

Supravegheati copiii atent atunci cand sunt la locul de joaca, nu va fi greu si probabil copiii va vor chema cand au nevoie de ajutor la catarat, sarit sau dat in leagan.

Cititi si despre loc de joaca copii.

1Verificati locul de joaca. Acordati atentie echipamentului potrivit varstei copilului, echipamentului nu trebuie sa fie ruginit sau rupt sau suprafetele distruse. In cazul in care observati mici defectiuni aparute in timpul desfasurarii evenimentului, acestea trebuie sesizate celor responsabili de buna desfasurare a petrecerii. Aceasta regula se aplica in special spatiilor de joaca publice.

Invatati copilul ca impinsul, imbulzitul si actiunile agresive in locul de joaca sunt periculoase.

Imbracati copilul adecvat pentru locul de joaca. Indepartati colierele, gentutele, esarfele si hainele care se pot agata in echipamentul de la locul de joaca. Si castile pot fi periculoase deci pastrati-le pentru role si biciclete.

Asigurati-va ca se utilizeaza echipamentul adecvat varstei copilului.

Pentru copiii care abia invata sa mearga locul de joaca trebuie sa aiba o suprafata moale pe care copilul sa se deplaseze.

Materialele recomandate pentru suprafete includ: bilute din polistiren, burete, etc . Saltelele din cauciuc, material sintetic si alte materiale artificiale sunt materiale bune si necesita putina mentenanta.

Nu lasati niciodata copilul singur in locul de joaca decat atunci cand exista un alt adult care il poate supraveghea sau personalul de la locul de joaca se ocupa de monitorizarea copiilor.