Tipuri de jocuri

Prin joc parintii isi creaza o legatura puternica cu copilul si legaturile realizate astfel sunt cele care dureaza cel mai mult. Prin joaca parintii arata copilului ca il iubesc si ca el se afla in centrul universului. Jocul deschide usa spre comunicare si copilul isi va destainui mai usor problemele in momentul in care acestea apar. Se spune ca o familie care se joaca va ramane unita.

Exista doua tipuri de joc: cel liber si jocul structurat. Jocul liber apare pur si simplu si nu este planuit dinainte iar copilul isi utilizeaza foarte mult imaginatia si isi face propriul ritm in desfasurarea activitatii . Isi contruieste casute din paturi si scaune in mijlocul sufrageriei, se imbraca cu hainele parintilor, exploreaza si isi imagineaza.

Jocul structurat este mai organizat si este programat in spatiu si in timp fiind condus de cele mai multe ori de adulti. Lectille de inot pentru copii la care participa toti sunt o posibilitate de joc. Parintii iau in general in serios aceste activitati dar copilul se va gandi de fiecare data la partea distractiva. Povestile care sunt spuse in grup, orele de muzica, dans sau teatru, jocul de carti, toate sunt activitati pe care le puteti face cu copilul.

Copiii care se joaca cu mamele lor dezvolta un atasament foarte puternic fata de ele si au o dezvoltare pozitiva. Copiii mari care se joaca cu ambii parinti se integreaza mai bine si mai repede in activitatitile de la scoala si au relatii stranse de prietenie cu colegii si relatii speciale cu familia.

Joaca este amuzanta si aduce in general cele mia importante momente de fericere din viata copiilor. In acelasi timp face parte din procesul de maturizare si de invatare. Asa cum un pui de leu invata tehnicile de supravietuire prin joaca in familie in aceeasi maniera va face si un copil cunostinta cu lumea din jur.

Joaca nu e doar treaba copiilor. Si adultii se pot bucura de beneficiile oferite de joaca. Din copilarie si pana la batranete ea ne da o stare de bine si ne face mai fericiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nu sunt robot * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.